Lekdetectie vocht in heel België

Lekdetectie van sanitaire en bouwkundige waterlekken

Een gedegen lekdetectie uitvoeren is niet zo simpel. Het vraagt veel apparatuur en nog meer ervaring. Het is ook niet het vakgebied van de loodgieters. 

Vanuit onze expertise als bouwkundig expertisebureau kunnen wij efficiënte en goedkope lekdetecties aanbieden.
We hebben werkelijk alles in huis van apparatuur om elk type lek op te sporen, niet-destructief (zonder kappen of breken).

Met de uitgebreide, schriftelijke rapportering kan je de kosten (en gevolgschade) verhalen op de verzekering als het een gedekt schadegeval is (zie de algemene en bijzondere voorwaarden van je polis brand).

Lekdetectie met traceergas

Traceergas (ook wel formeergas genoemd) bestaat uit een mengsel van 5% waterstof en 95% stikstof. Waterstofmoleculen zijn de kleinste en lichtste moleculen die er bestaan en kunnen door heel wat materialen gaan. Dit gas wordt bijvoorbeeld in een drukleiding (koud of warm) gedaan en met een meettoestel wordt dan gezocht naar een eventueel lek.
Wij gebruiken het ook vaak om lekkende afvoerleidingen op te sporen. Het geeft een zeer goede indicatie van waar precies het lek zit.

Druktest op toevoerleidingen

Met onze drukpomp kunnen we zeer precies een welbepaalde waterdruk zetten op leidingen en nagaan of er een verlies (lek) op zit.

Akoestische lekdetectie

BuildingConsult heeft de beste akoestische detector dat de markt  biedt. We sporen er ondergrondse lekken mee op in zowel drukleidingen als verwarmingsbuizen (ook vloerverwarming).

Actueel worden er veel gastellers vervangen door een digitale versie maar bij de verplichte test op eventueel lekkende leidingen wordt er vaak een lek vastgesteld en de gastoevoer afgesloten!
Plots zit u dan zonder gas , geen verwarming, geen warm water en geen werkend gasfornuis meer. 
Wij kunnen voor u dat lek opsporen zodat u snel weer comfort heeft. 
Zoeken