Lawaaihinder en geluidslekken

Akoestische hinder opsporen: 
bouwkundige lekken en persluchtlekken

Opsporen lawaaihinder aan schrijnwerk (ramen, deuren,...) en storende geluiden in het algemeen.

Niets is zo vervelend als straatlawaai of windgeruis doorheen ramen. Of je buur zijn koffiezet, TV of warmtepomp in de tuin horen ...
Of wanneer ie de trap naar boven neemt of een stoel verschuift. 

In de recent aangepaste akoestische normering (2023) zijn nochtans relatief strenge voorwaarden opgelegd omtrent akoestische prestatie tussen 2 huizen of appartementen.

 BuildingConsult heeft de nodige kennis over akoestiek, de bouwnormen en niet in het minst state of the art apparatuur om dergelijke storende akoestische lekken op te sporen. 

Ook praktisch advies over hoe men optimaal akoestisch kan (ver)bouwen ; wat is relevant en wat niet. 
Opsporen lawaai aan ramen, gevels en toestellen:
Met onze akoestische camera kunnen we storende geluiden visueel opsporen; denk maar aan een raam dat niet correct is geplaatst en straatlawaai of wind doorlaat. 
Of het lawaai van een toestel : tegenwoordig zijn er heel wat toestellen zoals warmtepomp op daken en in tuinen geplaatst die burenhinder veroorzaken. 
Opsporen persluchtlekken:
Ook persluchtlekken laten zich perfect opsporen met onze akoestische camera en dit zonder de productie stil te leggen en zelfs van op ettelijke meters afstand.

Het preventief laten testen van een persluchtinstallatie zal jaarlijks meerdere duizenden euro's besparen aan electriciteit. 
Zoeken